Inrikes.

2021-11-13 16:45
Puffetikett
Dagens ETC

”Nu finns det ingenting som Busch kan göra”

Det såg ut som att den omtalade hustvisten äntligen var över för Ebba Busch när en förlikning träffades i oktober – men nu har har säljaren vänt igen. Elisabeth Sandlund, ledarskribent på tidningen Dagen, tror ändå att det värsta är över för KD och Ebba Busch. 

Tipsa om artikeln via e-post

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

Vad tänker du om Ebba Buschs agerande i den här frågan?

– Jag kan tycka ur många aspekter att hon skulle backat tidigt, hon kunde ha tänkt att hon har rätt men att hon inte får det i den här frågan. De här turerna har inte gynnat varken henne eller Kristdemokraterna, men gjort är gjort och nu är det det här läget. Även om det är jobbigt att det tas upp igen så är det ganska klart nu, det kommer nog blåsa över snabbt. Nu finns det ingenting hon kan göra. Det skulle gjorts i ett tidigare skede.

De tidigare vändorna i den här tvisten har skadat förtroendet för Ebba Busch, tror du att det här kommer skada mer eller kan det bli tvärt om, att väljarna känner för henne?

– Jag tror inte det kommer skada nu, det ligger i framtiden att se men den skadan är redan skedd. Vissa kommer nog tänka att det kan ligga någonting bakom anklagelserna om att det ligger något annat bakom, att någon vill skada Ebba och KD. Andra tänker kanske att det är en man som inte är kapabel att fatta det här beslutet om att sälja sitt hus. Men jag tror nog det kan hända att några kommer tycka att nu är det faktiskt synd om henne. Hon har träffat en förlikning, tagit dit sina barn och sagt att där ska de bo, Många tänker nog att någon måtta får det faktiskt vara.

Tror du att hustvisten påverkar Kristdemokraternas resultat i valrörelsen?

– Nej det avgör nog inte, det är andra frågor som är viktigare nu, som hur man tänker kring en framtida regering tillsammans med Sverigedemokraterna. Det är nog mer avgörande.

Tipsa om artikeln via e-post